امروز : 30 فروردين 1398::02:02
کد خبر : 2467
شنبه 13 آذر 1395 - 18:04

در برنامه ثریا مطرح شد(بخش دوم گزارش تیه)؛

شرکت صهیونیستی مونسانتو، چه نقشی در مواد تراریخته دارد؟

پایگاه صهیون‌پژوهی تیه: واقعیت سلامت یا عدم سلامت تراریخته‌ها هنوز به صورت واضح بر مردم عیان نگشته است و همه در تکاپو هستند تا بتوانند تحلیلی برای این مسئله نشان بدهند، برنامه ثریا برای نشان دادن نقاط قوت و ضعف موافقان و مخالفان این مسئله، از چهار مهمان دعوت نمود تا در یک نشست بتوانند آنچه دارند، بیان کنند. مسئله حمایت شرکت صهیونیستی مونسانتو و بنیاد راکفلر و مرکز صلح سبز از جمله این شبهات است که لازم است برای تکمیل تحقیق بر این مسائل، به یک جمع‌بندی کلی درباره آنها رسید.

گزارش مفصل پایگاه تیه از مناظره موافقان و مخالفان استفاده از تراریخته‌ها در برنامه ارزشمند ثریا با حضور نماینده وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و دو استاد منتقد دانشگاه (بخش دوم)

شرکت صهیونیستی مونسانتو، چه نقشی در مواد تراریخته دارد؟

به گزارش خبرنگار علم و فلسفه پایگاه صهیون‌پژوهی تیه، قسمت دوم برنامه ثریا که در تاریخ ششم آبان 1395 به بحثی مناظره‌وار درباره مصرف مواد دستکاری شده ژنتیکی (تراریخته‌ها) پرداخت، تقدیم می‌گردد. در این برنامه، دکتر بابک ناخدا، دکتر علی متولی زاده اردکانی، دکتر محمد مهدی خورشیدوند و دکتر اسکندر امیدی نیا حضور داشتند و مباحثاتی را مطرح کردند. ذکر این نکته لازم است که از جمله برنامه‌های خوب و واقع‌بینانه تلویزیون، برنامه «ثریا» است که بدون هیچ تعارف و اغماضی، به بررسی واقعیت های اتفاقات پیرامون کشور عزیزمان ایران می‌پردازد و هدفی جز پیشرفت کشور و جهان اسلام ندارد، لذا سیاه نمایی در این اثر تلویزیونی فاخر جایی ندارد؛ گرچه به مشکلات و آسیب‌ها نیز می‌پردازد. این برنامه چهارشنبه ها  ساعت 23 از شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی ایران، پخش می‌شود. بخش اول این گزارش قبلا تقدیم شد. دومین قسمت از گزارش کامل این برنامه درباره تراریخته‌ها، تقدیم می گردد:

مقصودی (مجری): مشکل اینجا است که از وزارت بهداشت نظرات متفاوتی مطرح شده است مثلا وزیر بهداشت گفته‌اند که محصولات تراریخته را نفی یا حمایت نمی‌کنیم. معاون پژوهشی وزارت بهداشت (آقای دکتر ملک زاده) گفته‌اند: محصولات تراریخته سالم هستند و مرجع تعیین سلامت این محصولات وزارت بهداشت است، مدیر کل نظارت و ارزیابی وزارت بهداشت (دکتر بهروز جنت) گفته‌اند: ما تنها ۳ روغن ذرت، کلزا و سویا را به عنوان محصولات تراریخته به کشور وارد می‌کنیم. نکته قابل توجه این است که در میان گونه‌های گیاهی تراریخته روغن‌ها کمترین خطر دارند. ایشان تلویحا پذیرفتند که خطر دارد ولی روغن‌ها کمترین خطر را دارد. نه تایید محکم و نه نفی محکمی است. آقای دکتر اردکانی ما مکانیسمی داریم که سلامت این محصولات را تایید کند و اساسا کنترل می‌شود این همه محصولاتی که وارد می‌کنیم و در بازار هم گونه‌هایش وجود دارد؟

 

ثریا / تراریخته / تیه / یهود / دشمن شناسی / صهیون پژوهی

 

دکتر متولی زاده: به چند نکته از همکارانمان در حوزه فیزیولوژی گیاهی در وزارت کشاورزی و بهداشت فرمودند اشاره می‌کنم، تعریف گیاهان دستکاری شده ژنتیکی. من به عنوان یک متخصص ژنتیک عرض می‌کنم و با توجه به نامگذاری این محصولات انگلیسی حرف GMO یعنی موجوداتی هستند که دستکاری شدند و تغییر ایجاد کردند، این نوع بیش از تغییر است. چون اگر لغت تغییر را می‌خواستند بگذارند Chang می‌گفتند و GMO اختصار Genefically Modified  Organism، اتفاقی که می‌افتد به لحاظ ژنتیکی، افرادی که طرفدار دستکاری ژنتیکی هستند، کلا اینطوری می‌خواهند مسئله را مطرح کنند که ما ژنتیک موجودی را تغییر می‌دهیم، یک تکه از DNA و ژنتیکش را عوض می‌کنیم. همه‌اش به دنبال این هستیم که چیزی را بهبود بورزیم، ولی واقعیت این است که وقتی شما در یک موجود زنده ماده وراثتی را به ژنومش وارد می‌کنید، کسانی که تخصصشان ژنتیک است در سراسر جهان می‌دانند که وقتی وارد ژنوم می‌شوی و تغییر می‌دهی، ممکن است پروتئینی را که می‌خواهید به دست بیاوری ولی نمی‌دانید که چه تغییرات جانبی برای آن ژنوم ایجاد می‌کند، این مشکل اساسی با زیست فناوری هست و برای همین در طول چند دهه گذشته مسئله ایمنی زیستی و اخلاق زیستی مطرح است.

مقصودی (مجری): یعنی می‌گویید برنج و ذرتی که تراریخته است، اساس آن ویژگی‌های متفاوت است با برنج و ذرت معمولی؟

دکتر متولی زاده: وقتی یک برنج یا ذرت را دستکاری می‌کنیم، یعنی تغییر ژنتیکی می‌دهیم و یکی از صفاتی را که علاقه‌مند هستیم، در آن ایجاد کنیم. مثلا می‌خواهیم برنج را مقاوم سازی به یک علف‌کش کنیم و یا یک ذرتی را می‌خواهیم پروتئین در آن تولید کنیم که آفت‌ها را از بین ببرد، این یک صفت است که به آن منتقل کنیم، وقتی می‌آیید ماده‌ای را وارد سلول گیاهی می‌کنیم و این را رشد می‌دهید و به گیاه تبدیل می‌کنید، در تمام سلول‌های گیاهی آن پروتئین مشخص شده که شما در آن بیان می‌کنید، وجود دارد، یعنی چی؟ یعنی اینکه برنج ایجاد کردید و آن را مقاوم به کرم ساقه‌خوار کرده‌اید و آن آفت را می‌تواند از بین ببرد، در تک تک سلول‌های این برنج، پروتئینی که سمی هست حضور دارد، این کرم ساقه‌خوار می‌آید و به ساقه می‌چسبد و تئوری این است که یک مقداری از ساقه را می‌خورد و سم وارد بدن کرم می‌شود و آفت از بین می‌رود.

 

ثریا / تراریخته / تیه / یهود / دشمن شناسی / صهیون پژوهی

 

سوال بعدی این است که آن کسی که این برنج را بخورد یا آن ذرت را بخورد، وقتی این ذرت به آرد تبدیل می‌شود، این سمی ایجاد شده کجا می‌رود؟ این مسلماً در همان آرد هست و ممکن است در طول پروسه و فرآیند آرد شدن پروتئینی اصلی وجود نداشته باشد ولی آن پروتئین‌ها به تکه‌های مختلف وجود دارد، یکی از سوال‌های اساسی در حوزه ایمنی زیستی و سلامت این است که می‌تواند و پتانسیل آن را دارد که برنج برای افرادی در آینده آلرژی‌زا باشد، در ذرت هم همینطور است. پس ما وقتی از دستکاری ژنتیکی صحبت می‌کنیم یعنی باید حواسمان باشد که آمدیم و برنجی را که دستکاری نشده و طبیعت همانگونه برای سالیان سال برای افراد استفاده می‌کردند، آمدیم و صفتی را به آن انتقال داده‌ایم.

پس باید بیاییم و نشان دهیم که اگر چنانچه این برنج را به موجودات و حیواناتی بخورانیم و تست کنیم در یک فرآیند ۱۰ الی ۱۵ ساله با میلیون‌ها دلار که معمولا خرج می‌شود و سلامت اینها را تایید کنیم، متاسفانه می‌بینیم درکشورمان مثلا در ارتباط با برنج این کار شده است و هیچ مستندی در حوزه مطالعات آزمایشگاهی نداریم و گزارش نشده که چه اثراتی روی این موجودات دارد و نهایتاً سلامتی این موجودات در واقع تعیین شود. یکی از نکاتی بود که به نظر خیلی مهم بود.

مقصودی (مجری): آقای دکتر خورشیدوند به هر حال تجربه این فناوری در دنیای قدیمی هست، یعنی شاید ۲۰ الی ۳۰ سال در حال استفاده است. در کشورهای دیگر بیشتر می‌خواهم ببینم تجربه‌های سایر کشورها که آقای دکتر فرمودند: سلامتش را تایید می‌کنند و با توجه به گزارش‌هایی از همان کشورها که در حال مصرف هستند، چک می‌کنند تا با تجربه سایر کشورها مطابق باشد. آثاری که مصرف این محصولات را داشته چه چیزی هست و مفید بوده یا مضراتی داشته و به همین دلیل در بخش کشاورزی بهره‌وری بالا رفته و یا نه؟

دکتر خورشیدوند: نکته‌ای را عرض کنم، زمانی که در مورد غذا صحبت می‌کنیم, یعنی فصل مشترک در میان دستگاه اجرایی متبوع هر دو مهمان محترم برنامه، این گرما در یک مقطع بیایم و سویچ کنیم روی اینکه این بخش از وظایف محموله وزارت بهداشت هست یا این قسمت مربوط به وزارت جهاد هست، به نظرم پاسخ قطعی به محضر شریف مردم ایران نیست. سال ۲۰۰۱ نیویورک تایمز نوشت که غذا علت بسیاری از بیماری‌‌های آمریکا است. ما داریم راجع به غذا صحبت می‌کنیم. خیلی خوب است که مردم بدانند یک محصول دست‌ورزی ژنتیکی شده، چطوری به وجود می‌آید اما می‌خواهم یک نکته‌ای را عرض نمایم. حالا بیاییم واژه قرار دادن را به جای توصیف جای‌گذاری استفاده کنیم. من نمی‌خواهم وارد بحث ترمینولوژیک کنم، ولی این خیلی مودبانه است، ما در فرآیند دست‌ورزی یک ژن زمانی که می‌آییم یک ژن را به سمت ژنوم هدف پرتاب می‌کنیم، چه تضمینی وجود دارد که اساس ژنتیکی یک محصول دچار تخریب نشود و حتی اساس آن از بین نرود.

کدام بشر این قدرت را دارد که بگوید،‌ می‌توانم عوارض جانبی در یک فرآیند را روی کره زمین قرار نمی‌دهم و بگوید چرا به هر حال این دانش مانند همه دانش‌ها و زمینه‌های علمی بشر ارتباطاتی با بحث صنعت دارد و این ارتباط با صنعت قطعا آقای دکتر چند مورد کلید واژه‌ ارزش افزوده را استفاده کردند و ما هم قائل بر این بحث هستیم، اینکه به هر حال صنعت می‌آید و پشت این علم قرار می‌گیرد و در دنیا مشخصا اسم تجاری رانداپ را به کار بردند و همه دنیا می‌دانند که گلایفوسیت تولید شرکت مونسانتو است، مردم عزیز ایران خوب است که بدانند مونسانتو چیست؟ البته متاثر شدم، وقتی که فاصله را گرفتیم و این بخش را دیدیم، طبیعی هم هست. وقتی آقای دکتر می‌فرماید: ارزیابی محصول پیش از ورود به بازار و من متوجه نشدم که در کجای کشور اتفاق می‌افتد، گروه مستقلی بیاید، ملاحظه کند، ببینید، بازدید کند و به مردم گزارش دهد.

 

ثریا / تراریخته / تیه / یهود / دشمن شناسی / صهیون پژوهی

 

این حق مردم ماست، مردمی که تامین معیشت می‌‌کنند با مشکلات، سختی‌ها و تعبیر رهبری عزیز با تحریم‌های ظالمانه و مشقت‌های بسیار کم لطفی به مردم شریف ایران است که بیاییم پشت فضایی به نام اقتصاد مقاومتی و آن را جلو ببریم. من سوال می‌کنم از عزیزان ما که داریم این قصه را جلو می‌بریم و به سمت کاشت بردیم. کاری به دنیا ندارم، منطقه را می‌گویم، چهار کشور در منطقه در این حوزه پیشگام هستند، رژیم اشغالگر قدس که ما به رسمیت نمی‌شناسیم، ترکیه، عربستان و ما. چطور می‌شود که این سه کشور هیچ کدام به سمت کاشت نمی‌رود؟ چرا فقط ایران می‌خواهد به سمت کاشت برود؟

سوال می‌کنم از آقای دکتر! کجای دنیا و در کدام کشور دنیا مستقیماً محصول تراریخته ژنتیکی به مصرف انسان می‌رسد، یک کشور را مثال بزنید. در کجا کشت می‌شود؟ شما فرمودید پروتکل‌های جهانی، کارتاهنا را پذیرفتیم، ولی بدون رعایت اصول کشت کردیم، سپس این اسنادی است که وجود دارد، لذا برویم به این سمت که ما بدانیم حق مردم است که چرا ۱۰ سال است این محصولات وارد ایران می‌شود و هیچ کس اطلاعی ندارد.

مقصودی (مجری): اساسا سوال مردم این است که به نظر شما استفاده از این فناوری چه ایرادی دارد و این تجربه‌ها و نمونه‌هایی هست که مخاطره آفرین بود؟ چون مشکل مردم ممکن است در فضای رسانه‌ای فرض کنیم، خیلی‌ها بدانند الان مردم اصلاً اطلاعات اولیه را هم ندارند.

دکتر خورشیدوند: مونسانتو یک خاندان بدنام صهیونیستی است که شما در عامل نارنجی ویتنام اینها می‌بینید، در بمب‌های شیمیایی می‌بینید، در تجارت‎های ممنوعه در جهان اینها را می‌بینید، هر کجایی که موضوع ناصواب، ناشایست و قبیح در جهان وجود دارد و روی زمین باقیمانده آنها سینه چاک هستند و می‌گویند ما ورود می‌کنیم، مشخص است که این خاندان کجا هستند و چه کاری می‌کنند. اداره سلامت غذایی اروپا به صراحت اعلام می‌کند که خطرات جدیدی می‌تواند با گیاهان ترانسژنیک که آقای دکتر اسرار دارند و این تعبیر باید تغییر نکند، مرتبط هست.

ثریا / تراریخته / تیه / یهود / دشمن شناسی / صهیون پژوهی

این متن صریح هست که اشاره به آن شده است و خودشان می‌گویند این مسائل مشکل دارد، اصلاً خود آمریکا ابتدا به ساکن که این بحث را آقای بوش مطرح کردند که ما می‌خواهیم گرسنگی را در آفریقا از بین ببریم. آن موقع انتقادشان این بود که اروپا مانع اصلی ماست. چون اروپا بحث سلامتی مردم برایش موضوعیت دارد.

ثریا / تراریخته / تیه / یهود / دشمن شناسی / صهیون پژوهی

الان یک رابطه مستقیمی را در این نمودار دارم که رابطه افزایش تولید ذرت و سویا تراریخته و افزایش مرگ و میر در اثر چاقی در آمریکا است، ببینید آمریکا است اینها کشوری است که عزیزان مطرح می‌کنند. ذرت BT در اروپا گاوها تغذیه کردند و این هم ببینید، هر جایی در دنیا فشار، تهدید و ارعاب وجود نداشت، گروه‌های مستقل می‌آمدند و کار می‌کردند، بودجه از صنعت نگرفتند، اینها آمدند و افشاگری کردند. ۱۰ درصد مرگ و میر در دام‌ها نکته هم وجود دارد. وقتی شما می‌آیید در یک فاصله زمانی چک می‌کنید، می‌بینید بازه‌های بلند مدت زمانی! چون عزیزان مطرح می‌کنند بیایید و به ما بگویید که مشکل چیست، مشکل را ما نمی‌توانیم با یک روز و دو روز تعریف کنیم، بازه زمانی مشخص است از حالا ۱۰ سال، ۱۲ سال، ۱۵ سال تحقیقات به این کیفیت است. رانداپ که اقای دکتر می‌فرمایند سالم هست، چطور می‌شود که سازمان بهداشت جهانی در این زمینه سرطان‌زایش را به صراحت اعلام کنند.

مقصودی (مجری): در مورد اینکه انحصار این محصولات نباید در دست خارجی‌ها و کمپانی‌های خارجی باشد، همه فکر کنم هم نظر باشید.

دکتر خورشیدوند: من حالا رفرنس این رو WHO هست، یعنی هم سازمان غذا و داروی آمریکا و هم WHO هر دو تا و FAO  هم اینجا ذکر شده است.

 

ثریا / تراریخته / تیه / یهود / دشمن شناسی / صهیون پژوهی

 

مقصودی (مجری): نظرات متفاوت در این حوزه وجود دارد که ان شاء الله در خدمت دوستان هم خواهیم بود. طرفین بحث هم در کشورمان درباره انحصار تولید بذرهای تراریخته از کشورهای خارجی برداشته شود، دید مشترکی دارند و کمپانی‌های خارجی برداشته شود, هم نظر هستند. یک گزارش در همین زمینه یک مستندی در مورد همین کمپانی‌های صهیونیستی فرمودید، کمپانی مونسانتو درباره کشت پنبه در هند است.

آقای دکترناخدا با توجه به اینکه در برنامه ششم توسعه هم زمزمه‌هایی هست، با توجه به اینکه قبلا هم در راهبردهای صنعت زیست فناوری اشاره‌ای شده بود به این که باید سطح ذخایر زیر کشت ما بالا برود و در برنامه ششم لایحه که دولت محترم دادند، ظاهراً اشاره‌ای به این شد که محصولات توسعه پیدا کند. کشت محصولات تراریخته در ایران با پنبه و برنج اگر اشتباه نکنم و شما دقیق‌تر اصلاح کنید. با توجه به اینکه مراحل آزمایشگاهی را در بعضی از گونه‌‌ها انجام داده‌ایم آیا این اتفاق نهایی شده که ما به سراغ کشت آن برویم و علت اینکه سایر کشورها و بعضی از کشورها که مثلاً روسیه کشت این نوع محصولات را ممنوع کرده، آیا پیگیری کرده‌اید که چرا آنها کشت کردند یا نکردند. آیا اصلاً دلیلشان درست بوده یا خیر؟ تحت فضای رسانه‌ای بود؟

دکتر ناخدا: یک سری سخنانی را دوستان عزیزم آقای اردکانی و خورشیدوند صحبت کردند که بخشی از آن را درست فرمودند ولی نتیجه‌گیری غلط از آن کردند که خواهش می‌کنم به این صورت برخورد نشود، ببینید پروتئین کرایک که توسط ژن تولید می‌شود به عنوان سم مطرح کردند، به عنوان سم برای حشره عمل می‌کند و برای انسان جنبه پروتئینی دارد که تغذیه‌ای هست و هیچ مشکلی ندارد. برای انسان، محیط زیست و موجودات غیر هدف ندارد. وقتی که بیوتکنولوژی می‌خواهد یک محصولی را ریلیز کند اینها جزء گاید لاین‌ها است، تا اینها را پاس نکند، نمی‌تواند. اثر بر روی انسان سلامتی انسان، دوم اثر بر روی محیط زیست، سوم اثر بر روی موجودات غیر هدف است. وقتی شما می‌روید و سم‌پاشی می‌کنید، سم صغیر و کبیر نمی‌شناسند. همه را از بین می‌برد، حشرات پریدیتور که حشرات پارازیت هستند، می‌توانند به شما کمک کنند، در طبیعت حشرات آفت را کنترل کنند و به روش بیولوژیکی آنها را هم از بین می‌بریم. زنبور عسل را از بین می‌بریم و کفشدوزک را از بین می‌بریم.

مقصودی (مجری): شما می‌گویید که BT روی هیچ گونه از حشرات دیگر اثر گذار نیست؟

دکتر ناخدا:BT  سالیان سال است که درحال استفاده است که در اتفاقات کشاورزی ارگانیک هم استفاده می‌شود، در کشاورزی ارگانیک که حاصل از باکتری BT هست که به اسم سم این را می‌گیرند و روی گیاه اسپری می‌کنند و گیاه به عنوان ارگانیک می‌فروشند، این سم وارد خاک می‌شود و هیچ مشکلی ایجاد نکرده، سم پروتئینی سمی نیست، فقط برای حشرات هدف سمی است، آقای دکتر (متولی زاده اردکانی) گفتند که بحث برنج را با بحث ذرت قاطی نکنید، وقتی ما می‌آییم و یک ژن را منتقل می‌کنیم، آقای دکتر فرمودند برنج را می‌خورد و وارد می‌شود، پروتئین وارد شده و ببینید پروتئین که می‌آید و در برنج بیان می‌شود، فقط در اندام سبز برنج بیان می‌شود. یعنی اصلا این پروتئین کرای اصلا در دانه برنج بیان نمی‌شود، ما اصلاً دانه برنج را مصرف می‌کنیم و علف برنج را مصرف نمی‌کنیم.

 

 

بنابراین دانه برنج کوبیده شده، شلتوکش جدا شده و برنج قهوه‌ای هم سفید شده، به هیچ وجه دورنش پروتئین کرای وجود ندارد و مردم با خیال راحت می‌توانند استفاده کنند، ولی ما الان به صورت تجاری و سطح وسیع در ایران نداریم، آقای دکتر هم اشاره کردند که در سال ۱۳۸۴ این به صورت کشت شد در سطح وسیع و توسط معاون محترم رئیس جمهور هم این صورت گرفت، اتفاقا تحقیقاتی که در زمینه ایمنی زیستی صورت گرفت، یکی از جامع‌ترین تحقیقاتی بود که در زمینه ایمنی زیستی صورت گرفت که قورباغه، موش و روی انواع موجودات این آزمایش انجام شد و منتشر هم شد و حتی جدیدا یک نشریه دیگر هم که گزارش ارزیابی ایمنی زیستی و سلامت تغذیه گرفت، این گزارش از برنجی است که تراریخته شده است.

 

ثریا / تراریخته / تیه / یهود / دشمن شناسی / صهیون پژوهی

 

سال ۲۰۰۵ به صورت ۱۳۸۴ بود و بعد از این ۱۰۲ تن یا ۱۲۰ تون وارد انبار متروکه‌ای شد که همه اینها از بین رفت حالا گزارش خسارت چیست، بعدا گفتند. وزارت جهاد کشاورزی متولی امنیت غذایی کشور است، وقتی ما می‌گوییم امنیت غذایی در تعریف امنیت غذایی جناب آقای دکتر، هم بحث تامین امنیت هست و هم بخش سلامت. یعنی تا این محصول سالم از نظر کیفی نباشد و قابل عرضه نباشد، دولت اجازه نمی‌دهد به دست مردم برسد، وقتی که جنبه غذایی پیدا می‌کند، وزارت بهداشت وارد می‌شود. اینطور نیست که ما به هم پاس‌کاری کنیم، این چیزی است که قانون مشخص کرده و ما هم حتما باید تابع قانون باشیم، افرادی بودند که در دولت گذشته و یا دولت‌های پیشین قانون را اجرا نکردند، قانون ایمنی زیستی را اجرا نکردند و اسناد بالادستی نظام را اجرا نکردند و الان که این کار پیش می‌رود، حال که ما می‌خواهیم تولید داخلی داشته باشیم، وارد شده‌اند و فرار رو به جلو می‌کنند تا پاسخگوی قانون نباشند.
 


منبع : اختصاصی پایگاه جامع صهیون پژوهی تیه
کد خبرنگار : 12








chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد
منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.





اردو
تبلیغ کانال
ویژه نامه روز قدس
صوت
فیلم
کاریکاتور
اینفوگرافی
اخبار
پربازدیدترین
پیشنهادسردبیر
همایش ها
محصولات
اساتید