حجتالاسلام احمد زادهوش، معاون پژوهشی پژوهشکده حج و زیارت و رئیس جامعه المرتضی(علیه السلام) در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه صهیون پژوهی تیه، به ریشه قرآنی دشمن شناسی و بصیرت دینی اشاره کرد و گفت: دشمنی شیطان با انسان در قالب جنی و انسی از روزهای نخست خلقت آغاز شده و همواره قرآن کریم نیز با این پیشینه و تبارشناسی قصد داشته است به سابقه دشمنی شیطان و پیروانش با انسانها و ادیان توحیدی اشاره کند.
پیشینه و تبارشناسی دشمنی شیطان و پیروانش با انسانها و ادیان توحیدی
وی به سوگند شیطان برای اغوای انسان اشاره و تأکید کرد: شیطان برای اغوای انسان سوگند یاد کرده و برای رسیدن به هدفش ایستادگی و تلاش میکند، برنامهریزی و سیاستبازی دارد و لحظهای از انسانها غفلت نمیکند.
رییس جامعه المرتضی تصریح کرد: امروزه دشمنیها به اوج رسیده و مرزبندیها روشنتر شده، بهویژ با پدیدههای جدید اطلاعرسانی که در عصر ما رخ نشان داده است، اما مشکلی که در بحث دشمن شناسی وجود دارد، این است که جبهه بندی واحدی در این زمینه تشکیل نشده است.
وی دشمنی با دوستان را نادرست خواند و تصریح کرد: در آیه «اشداء علی الکفار، رحماء بینهم»، محور جامعه معرفی شده است که دوستیها و دشمنیها در چه جهتی باشد و اگر جامعه محور نداشته باشد، همانند این است که بدن یک انسان سر نداشته باشد.
خلأ وجود امام و رهبری واحد در کشورهای اسلامی
حجتالاسلام زادهوش به وضعیت کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: مشکل بسیاری از کشورهای اسلامی با وجود ساقط کردن طاغوتها این است که رهبر و امامی نداشتند که آنها را متحد کرده و آنها را برای رسیدن به اهدافشان متحد و منسجم کند.
وی با اشاره به جمله تاریخی امام راحل خاطرنشان کرد: برخی خودزنیها و اختلافات داخلی سبب نفوذ دشمن است، تا مردم را به گروههای مختلف تقسیم کنند؛ از اینرو امام خمینی(ره) فرمودند «هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید».
معاون پژوهشی پژوهشکده حج و زیارت افزود: در بحث دشمن شناسی باید نخست علمکرد خودمان را درست کنیم؛ یعنی دشمنستیز باشیم، اما در میان خودمان انتقاد سازنده و همکاری داشته باشیم، در صورتی که ما به دشمنان لبخند میزنیم و نسبت به دوستانمان اخم میکنیم.
وی افزود: در برخی رسانهها یا برخی مسؤولان و نمایندگان مجلس همدیگر را متهم میکنند، دولت قبلی و دولت فعلی را مطرح میکنند و در این میان از دزد اصلی و استکبار جهانی غفلت میشود.
شبهه توهم توطئه نوعی فرافکنی است
حجتالاسلام زادهوش با اشاره به بحث توهم توطئه یادآور شد: با وجود توطئههای آشکار و علنی دشمنان، بیان این شبهه، نوعی فرافکنی است؛ از اینرو نادیدهگرفتن دشمن، نادیده گرفتن یک امر بدیهی است و پیامدهای خطرناکی برای سرنوشت کشور دارد.
وی با اشاره به شاخصههای تفکر انقلابی برای شناخت توطئههای دشمنان تصریح کرد: برای دشمن شناسی و دشمن ستیزی در مرحله نخست باید خط مشیها و شاخصههای تفکر انقلابی، خسارتها و توطئههای دشمنان، فداکاریها و ایثارگریهای مجاهدان را در نظر داشته باشیم و از یاد نبریم.
رییس جامعه المرتضی یادآور شد: نباید تفکر انقلابی به تدریج از بین برود و نباید با مشاهده اندک نرمشی از دشمن، تفکر انقلابی را رها کنیم؛ زیرا در خیزشها، طغیانها، تحرکات روحی و ذهنی شدید و حماسهها است که انسان میتواند گامهای بلندی بردارد.
وی تأکید کرد: انسان در صورتی میتواند از تمام توان و ظرفیتش برای حرکت استفاده کند که حضور گرگ درنده را در نزدیکیاش احساس کند، بنابراین اگر ما حضور دشمن را احساس کردیم، خواب بر ما غلبه نخواهد کرد و در سایه تفکر انقلابی خواهیم توانست در عرصههای مختلف، جهشهای علمی و اقتصادی داشته باشیم.
عواقب و پیامدهای دشمنفراموشی
حجتالاسلام زادهوش خاطرنشان کرد: اگر امروزه جمهوری اسلامی ایران در جهان شناخته شده است و دوستان و دشمنانی دارد و نظام اسلامی در تصمیمهای جهانی جایگاه دارد، به دلیل انقلابی بودن ملت ایران است، اما اگر تفکر انقلابی به فراموشی سپرده شود و حساسیتها از بین برود، همچون بسیاری از کشورها نادیده گرفته میشوند.
وی اسلام ناب را با اسلام آمریکایی متفاوت خواند و تصریح کرد: روشنگری در برابر انحرافات و بدعتها از رسالتهای پیامبران الهی، ائمه اطهار(ع) و علمای راستین است، زیرا همیشه برای اشیاء قیمتی و ارزشمند بدل سازی صورت میگیرد.
معاون پژوهشی پژوهشکده حج و زیارت افزود: در حال حاضر نیز مراکز و کمپانیهای زیادی در جهان وجود دارد که در مقابل ارزشهای اصیل انقلاب اسلامی، بدل سازی کنند، چنان که دشمنان اسلام امروزه با معنویت سازی و مرجعتراشی علیه نظام اسلامی اقدام کردهاند، تا افراد را به انحراف کشانده و سرخورده و مشغول کنند.
تحریف و بدل سازی از راهبردهای دشمن برای مقابله با اسلام ناب است
وی با اشاره به فعالیتهای فرقه شیرازی و انحراف آنها در مکتب تشیع تصریح کرد: عربستان سعودی در سالهای گذشته چندین مرتبه به بعثه رهبری در مکه و مدینه حمله کرده و با مصادره اموال و وسایل دفتر، دروبینهای مخفی و وسایل استراق سمع کار گذاشتهاند و در حال حاضر نیز شرط حج را برداشتن بعثه مطرح کردهاند؛ در صورتی که وهابیت، فعالیتهای فرقه شیرازیها، حتی روضه خواندن آنها را نیز تحمل میکند.
حجتالاسلام زادهوش ابراز داشت: در حال حاضر یکی از فتنههای دشمن، استفاده از زیارت معنوی حج بر علیه اسلام ناب است؛ زیرا تنها کشوری که از کفار و مشرکان برائت میجوید، حرمت مکه و مدینه را رعایت کرده و از نظر مناجات، معنویت و نظم بسیار قوی عمل میکند، جمهوری اسلامی ایران است؛ از اینرو آل سعود قصد دارد، این نقطه قوت را بشکند یا آن را به تعطیلی بکشاند.
وی تأکید کرد: با توجه به توطئههای دشمنان اسلام، لازم است که مردم در این زمینه گوش به فرمان رهبر معظم انقلاب و هدایتهای مراجع عظام تقلید باشند و دچار فریبکاری دشمنان قرار نگیرند.
ضرورت بازخوانی مسأله نفوذ دشمن و تأثیر آن بر مسؤولان و مراکز تصمیمگیرنده و تصمیمساز
رییس جامعه المرتضی به بحث نفوذ دشمن اشاره کرد و یادآور شد: رهبر معظم انقلاب با آگاهی کامل از نقشههای دشمن و در جهت روشنگری جامعه به این مسأله اشاره کردند، از اینرو این برنامه نیاز به یک بازخوانی و دقت خاصی دارد و این که چه جریانهایی پشت این قضیه پنهان شده و سرمایهگذاری میکنند، تا خودشان را با واسطههای مختلف به مراکز حساس، تصمیمگیرنده و تصمیمساز نظام اسلامی برسانند.
وی گفت: ممکن است افرادی که مورد نفوذ واقع شدهاند، خودشان نسبت به این مسأله غفلت داشته باشند و با بیتوجهی به توصیههای رهبر معظم انقلاب، پلی برای اهداف دشمن باشند؛ از اینرو در این زمینه نیاز به زیرکی و هوشمندی است.
معاون پژوهشی پژوهشکده حج و زیارت با اشاره به ابزارهای نفوذ دشمن در عرصههای مختلف تصریح کرد: نفوذ از رسانهها و مراکز مختلف شروع میشود، تا به شخصیت، فکر و سبک زندگی افراد نیز میرسد، به گونهای که فردی که سالها به عنوان فردی انقلابی یا مذهبی بوده است، به تدریج تحت تأثیر نفوذ به فردی غیر انقلابی و غیر مذهبی تبدیل میشود.
حجت الاسلام زادهوش افزود: افزون بر عرصه تصمیمسازی و تصمیمگیری مسؤولان، موضوع نفوذ در عرصه اجتماعی و فرهنگی نیز به صورت فراگیر وجود دارد که برآیند و بررسی همه این بخشها میتواند به دشمنان تحلیلهایی ارائه دهد، تا در هر کشوری بر روی اهداف مورد نظرشان برنامهریزی داشته باشند.
شایان ذکر است که جامعه المرتضی علیه السلامف یکی از نهادهای حوزوی فعال در عرصه زبان آموزی طلاب و تبلیغ بین الملل بخصوص برای غیرمسلمانان می باشد و با ایجاد بسترهای تبلیغی و زبانی، عرصه های تبلیغ بین الملل برای طلاب علاقه مند را برقرار مینماید. ثبت نام جدید این مرکز نیز شروع شده است:
مطالب مرتبط:
|